+389(2)3066002 info@copin.mk

Преземете ја целосната верзија на соопштение:

EN (PDF) EN (PDF) MK (PDF) MK (PDF) RU (PDF) RU (PDF)


Во период од 19-21.10.2016 година тимот на САРДИЧ МЦ ДООЕЛ, Скопје присуствуваше во официјална посета на една од Фабриките на компанијата GRUNDFOS, GMH4 во Szekesfehevar (на езерото Балатон), Унгарија која пуштена во употреба во 2007 та година и е со големина од 24 000 м2, и во истата се произведуваат типови на пумпи за работа со различни видови на флуиди и со различени производствени капацитети.

 

 

Како резултат на бројните истражувања, информации и анализи на програмите за производство на пумпи на реномирани компании околу вистинскиот избор на производител на ваков тип на опрема, менаџментот на САРДИЧ МЦ ДООЕЛ донесе одлука да изборот и набавката на пумпи за проектот Казандол е светскиот производител компанијата GRUNDFOS.